Szabad Szoba - BalatonfüredSelect Language
Balatonfüred apartman balatonfüred kiadó szobabalatonfüred apartman
Balatonfüred zöldházpanzió

KIADÓ APARTMAN BALATONFÜREDEN

Balatonpart, balatoni strand, Balatoni panzió, balatonfüredi panzió, kiadó szoba, apartman, ap partman, kiadó apartman, szabad szoba, kiadó szabad szoba, kiadó apartman, kiadó szabad apartman, luxus szoba, luxus apartman, hotel, hotelek, panzió, panziók, kiadó szállás, szálláshely, szálláshelyek, kiadó szálláshelyek, Balatonfüred, balatonfüredi szoba, balatonfüredi szállás, akciós ajánlat, magánszálláshely, belföldi szálláshely, belföldi szállás, szoba reggelivel, apartman reggelivel, , szobafoglalás, Panzió, Nyaralás, Szállás, Szálláshely, Szolgáltató, Üdülés, Apartmanház, Balatoni szállás, Kiadó szoba Balatonfüreden, Szoba kiadó Balatonfüreden

Panzió Balatonfüred

(Zöldház Panzió) Balatonfüreden a Balatoni Hajózás, horgászat, horgászturizmus fellegvárában található. Ha Ön turista és a pihenés, fürdőzés, wellness, szállás reggelivel, vízisí, auqva park amit keres akkor Zöld Ház Panzió (Zöldház Panzió)!! De ha egyéb fogalmak járnak a fejében mint pl.: a szoba, kiadó szoba, apartman, ap partman, kiadó apartman, szabad szoba, kiadó szabad szoba, kiadó apartman, kiadó szabad apartman, luxus szoba, luxus apartman, hotel, hotelek, panzió, panziók, kiadó szállás, szálláshely, szálláshelyek, kiadó szálláshelyek, Balatonfüred, balatonfüredi szoba, balatonfüredi szállás, akciós ajánlat, magánszálláshely, belföldi szálláshely, belföldi szállás, szoba reggelivel, apartman reggelivel, magyarországi szállás, magyarországi szálláshely, szobafoglalás, vagy akár a kiadó szoba akkor is rendelkezésére áll a balatonfüredi Zöld Ház Panzió (Zöldház Panzió)
Szabad szoba Balatonfureden. Kiadó szoba Balatonfüreden. szálláshely Balatonfüred. szép szoba Balatonfüreden. olcsó szobák balatonfüreden. Hotel Balatonfüreden. olcsó hotel balatonfüreden.

Panzió Balatonfüreden.

olcsó panzió Balatonfüreden. Szállás Balatonfüred. Apartman Balatonfüred. Szabad apartman Balatonfüred. Kiadó apartman Balatonfüred. Szabad szoba a Zöldház Panzióban Balatonfüreden. Szobafoglalás Balatonfüred. Szoba kiadó a Zöld Ház Panzióban Balatonfüreden. Apartman kiadó Balatonfüreden. Szabad apartmanok Balatonfüreden. Kiadó apartmanok és szobák Balatonfüreden. Balatonfüredi panzió. Szoba kiadó svédasztalos reggelivel Balatonfüreden. Panzió medencével Balatonfüreden. Balatonfüreden zárt parkolóval, medencével szoba kiadó. Balatoni nyaralás a Zöldház Panzióban. kiadó hotel szoba. Belföldi szálláshely Balatonfüreden. Tiszta , szép, tágas, világos kiadó szobák a Zöldház Panzióban Balatonfüreden.  Különleges nyaralás elérhető áron a Balatonnál. Cégünk szobakiadással foglalkozik Balatonfüreden. Családi panzió Balatonfüreden

Nyaralás Balatonfüreden

Balatonfüred

Balatonfüred13 500 lakosú kisváros, a Balaton északkeleti részének központja, Magyarország első gyógyüdülő városa. A balatoni "Riviéra" enyhén lejtő, széles, napsütötte platójára épült, északon szép völgyekkel tagolt 300 méter magas hegyek védik a hideg szelektől. A déli lejtésű dombokon szőlőskertek, gyümölcsösök sorakoznak, a város a róla elnevezett történelmi borvidék központja. Mai területén egykor hat község létezett, ezek egy része a török idők, majd a kuruc-labanc háborúk pusztításai miatt elnéptelenedett. A patinás üdülőhely - érdekes módon - eredetileg nem a Balatonnak köszönheti rangját, hanem a tó partján fakadó szénsavas forrásoknak. A vizet ivókúrákra, az 1730-as évektől kezdve pedig (melegítve) fürdőzésre is használták. Első ízben 1772-ben, Mária Terézia királynő parancsára analizálták a források vizét, 1786-ban nevezték ki az első fürdőorvost. 

BalatonfüredA víz gyógyerejét a helyi szívkórházban ma is alkalmazzák szív- és érrendszeri betegségek kezelésére. Egy 1826-os nagy tűzvész az épületek többségét elpusztította, ezért a Gyógy tér környékének mai műemléki arculata csak a XIX. század során alakult ki. A fürdő fénykorát a reformkor idején élte. Ekkor hazafias gesztusnak számított külföldi gyógyhelyek helyett Füredre látogatni. Sorra megfordultak itt az ország nagyjai, 1831-ben még színház is épült, 1846-ban itt bocsátották vízre a Balaton első gőzhajóját, a Kisfaludyt. A Tihanyi Apátság 1865-ben felparcellázta a fürdőtelep körüli birtokát, ekkor kezdték építeni a nagyrészt ma is látható villák sorát. A város legrégebbi és legjelentősebb műemléke a már 1211-ben jegyzett Szent Mihály-templom, amit egy ókori római villa maradványaira építettek, ma már csak az 1966-ban restaurált romok láthatók. Füred óvárosában, központjában áll az 1830-ban felszentelt, klasszicista stílusban épült református templom. Különös értéke, hogy eredeti berendezése teljes épségben megmaradt. 

BalatonfüredA Gyógy tér közepén álló Kossuth Lajos-forrás fölé 1853-ban került a ma látható kútház. A szanatórium legrégebbi részei 1748-ból valók. A Kúrszalon (ma kultúrterem) építését 1878-ban fejezték be. Árkádjai alatt találhatók a Füredi Panteon emléktáblái, amellyel a város azoknak az íróknak, művészeknek, tudósoknak állít emléket, akik a fürdőhely életében jelentős szerepet játszottak. A páratlan szépségű, platánokkal végigültetett Tagore-sétányt 1863-ban, a Sió-csatorna átadását követően építették. A sétányt a kiállított képzőművészeti alkotások valóságos szoborparkká avatják. A település jellegzetes épülete az 1864-ben átadott, klasszicista stílusú Kerek-templom. Mellette, Jókai Mór 1871-ben épített eklektikus stílusú nyaralójában emlékkiállítás mutatja be a nagy író füredi életét. Innen pár lépésre a Blaha Lujza utcában működik az Art-East Galéria, mely rangos képzőművészeti kiállításoknak ad otthont. Balatonfüred gazdag, hagyományokon alapuló programkínálattal várja vendégeit. A balatonfüredi szezonnyitó esemény a Siófokról érkező első hajó fogadása a kikötőben (április elején). 

BalatonfüredA város a balatoni vitorlássport fellegvára, ezt jelképezi a Vitorlabontó Ünnepség a móló előtti Rózsakertnél (május közepén). Ugyanekkor tartják a kétévente megrendezésre kerülő Pünkösdi Ének nemzetközi gyermekkórus fesztivált. Július utolsó szombatja a híres Anna-bál napja, a rendezvény másnapján a bál szépségkirálynője hintós körutazáson mutatkozik be a város közönségének. Augusztus elején kezdődnek a Borhetek, amely a helyi gazdák borainak seregszemléjén túl, ma már kulturális fesztivál is. Helyszín a sétány és a Mólószínpad. Augusztus második hetében öbölátúszó versenyt rendeznek Balatonfüred és Tihany között. Szeptember végén nagy esemény a Quasimodo Nemzetközi Költőverseny díjkiosztó ünnepsége. A város környékén szép kirándulások tehetők, például a Koloska-völgybe, a Koloska-forráshoz vagy az egyedülálló Lóczy-barlanghoz. A barlangtól mindenképpen érdemes felsétálni a Jókai-kilátóhoz, gyönyörű a kilátás. A Balatonfüredi Borheteket a hagyományoknak megfelelően augusztusban tartják: a borvidék gazdái a csodálatos szépségű Tagore sétányon verik fel sátraikat, ahol legjobb boraikból kínálják az odalátogató vendégeket. A Móló-színpadon minden este kulturális és folklór programok, augusztus 20-án pedig tűzijátékkal tarkított ünnepi megemlékezés várja az érdeklődőket. Balatonfüred legnagyobb vigasságára mindenkit szeretettel várnak.

 

Balatonfüred apartman úszómedence

 

Házaink:

Blue Mediterran Apartmanház | Zöldház Panzió | Sárga Apartmanház

 

Weblapunk további tartalmából:

 

Kiadó apartmanok

Két-három és négyágyas apartmanok
Kisállattal érkező vendégeknek is kiadó apartmanok
Korszerű, szabad apartmanok
Légkondicionált apartmanok

Created by netstilus
design by: k@tilla | All rights reserved


Ha nyaralásán gondolkodik, és ezt a nyaralás, nyaralást a Balaton mellé azaz a Balatonpart és a balatoni strand, strandok és azok környékére tervezi (hiszen ez egy Balatoni nyaralás) akkor ajánljuk Önnek panziónkat a Zöld Ház Panziót (Zöldház Panzió). A Zöld Ház Panzió (Zöldház Panzió)Balatonfüreden a Balatoni Hajózás, horgászat, horgászturizmus fellegvárában található. Ha Ön turista és a pihenés, fürdőzés, wellness, szállás reggelivel, vízisí, auqva park amit keres akkor Zöld Ház Panzió (Zöldház Panzió)!! De ha egyéb fogalmak járnak a fejében mint pl.: a szoba, kiadó szoba, apartman, ap partman, kiadó apartman, szabad szoba, kiadó szabad szoba, kiadó apartman, kiadó szabad apartman, luxus szoba, luxus apartman, hotel, hotelek, panzió, panziók, kiadó szállás, szálláshely, szálláshelyek, kiadó szálláshelyek, Balatonfüred, balatonfüredi szoba, balatonfüredi szállás, akciós ajánlat, magánszálláshely, belföldi szálláshely, belföldi szállás, szoba reggelivel, apartman reggelivel, magyarországi szállás, magyarországi szálláshely, szobafoglalás, vagy akár a kiadó szoba akkor is rendelkezésére áll a balatonfüredi Zöld Ház Panzió (Zöldház Panzió)

Panzió Nyaralás Szállás Szálláshely Szolgáltató Üdülés Apartmanház Idegenforgalom Balatoni szállás, belföldi szálláshelyek, belföldi szállások, olcsó szállások, magyarországi szállások, magyarországi szálláshelyek, szálláshely, szálláshelyek, magyarországi szállás, belföldi szállás, olcsó szállás
Kiadó szoba Balatonfüreden. Szoba kiadó Balatonfüreden.

En De Hu